Info over Witt Sous Vide
Met de Witt Sous Vide krijgt u restaurantervaringen in uw eigen keuken
door uw voedsel langdurig perfect te garen – regelmatig, zacht, sappig
en smakelijk!
Sous Vide is een methode waarbij rauwe ingrediënten in een
vacuümverzegelde plastic zak langere tijd en bij een lagere temperatuur
dan bij normale bereidingswijzen worden gegaard – meestal tussen
45–85 °C.
Met vacuümverzegeld vlees, vis of groenten kunt u voedsel lange tijd
laten garen met de Witt Sous Vide, net zoals professionele koks.
Met de Witt Sous Vide of Witt Smart Sous Vide met wifi kunt u thuis
eenvoudig professionele en supersappige resultaten behalen – keer op
keer!
Er zijn eindeloze mogelijkheden voor het gebruiken van de Sous Vide.
Hij is geschikt voor vlees, aardappels, groenten, het smelten van
chocolade, het zelf maken van bearnaisesaus enz.
De Witt Easy Sous Vide en de Witt Smart Sous Vide met wifi zijn
zeer nauwkeurig met de temperatuur en variëren max. 0,1 graad.
Op deze manier kunt u ingrediënten die normaal gesproken erg
temperatuurgevoelig zijn, eenvoudig bereiden.
Bij het bereiden met de methode Sous Vide behoudt u de vitaminen in
de zak: ze gaan niet verloren in het kookwater. Dit zorgt ervoor dat de
ingrediënten smaakvoller en knapperiger blijven en voorkomt overkoken.
Broccoli wordt bijvoorbeeld optimaal knapperig, zowel in de stam als de
top, omdat deze met dezelfde kerntemperatuur wordt bereid en de top
dus niet te ver gekookt wordt terwijl de stam hard blijft.
Kleine aardappels kunt u halveren en met wat kruiden en een beetje
boter in de zak stomen voordat u ze vacuümverpakt. Zo krijgt u heerlijk
smaakvolle aardappels met een bite.
Chocolade smelten: Als chocolade met een te hoge temperatuur wordt
gesmolten, kan hij grauw worden en moeilijk opstijven. Met de Sous
Vide-methode stopt u de chocolade in een zak die u vacuümverpakt en
vervolgens in het waterbad legt. Omdat Witt Sous Vide de temperatuur
zo nauwkeurig reguleert, hoeft u de temperatuur niet in de gaten te
houden met een thermometer om er zeker van te zijn dat deze niet te
hoog wordt. U stelt gewoon de gewenste temperatuur in en laat de
chocolade in de zak smelten.
Vervolgens kunt u een gaatje in de hoek van de zak knippen en hem als
een spuitzak gebruiken, of de zak openknippen en de ingrediënten in de
zak dopen.
Bearnaisesaus kan lastig zijn om te maken omdat de temperatuur nogal
nauw komt. Als de eidooier te warm wordt, gaat de saus schiften. Met
de Sous Vide-methode stopt u de ingrediënten in een zak en maakt u
aan het einde de saus met een staafmixer lekker romig.
12